Slik blir de nye elbussene i Oslo
Hovedstadens største busselskap Unibuss har signert storkontrakt med nederlandske VDL Bus & Coach om leveranse av 40 elektriske busser.  Bussene som settes i trafikk i Oslo våren 2019, er den største bestillingen av elbusser til Norden noen sinne. Og ifølge busselskapet har de reisende i hovedstaden noe å glede seg til.

 

 

Vedlagte foto:

– Elektrisk leddbuss: Slik blir de nye elektriske leddbussene i Oslo seende ut. De får blant annet moderne design, trikkebjelle og USB-ladepunkter.
– Elektrisk 12-meterbuss: Dette er bussene som skal gjøre linje 74 helelektrisk våren 2019.
– Kontraktsignering: Så glad ble Øystein Svendsen administrerende direktør i Unibuss og Marcel Jacobs kommersiell direktør i VDL Bus &Coach når de endelig kunne signere avtalen om leveranse av 40 elektriske busser til Oslo.

 

 

 

 

 

 

For ytterligere informasjon eller ønsker om flere foto, kontakt:
Ina Helen Østby, kommunikasjonssjef i Unibuss, +47 481 54 148, ina.helen.ostby@unibuss.no

 


 

Ansetter 160 bussjåfører snarest

(03.05.2018) Det store busselskapet Unibuss skal kjøre langt flere avganger i tiden fremover og søker etter pålitelige og serviceinnstilte bussjåfører.

Unibuss åpner nå dørene for hele 160 nye fulltidssjåfører og sommervikarer til garasjer i Oslo Syd, Lillestrøm og Nannestad.


Kollektivtrafikken er i voldsom vekst i mange områder, og stadig utvides rutetilbudet og antall avganger.
I fjor høst ansatte Unibuss 130 nye førere i løpet av to måneder, femti av de i løpet av to uker.
Nå skal altså ytterligere 160 på plass i selskapet som totalt teller nesten to tusen ansatte.– Vi er midt i en omfattende rekrutteringskampanje og merker stor interesse for fulltidsstillingene våre.
Det er tydelig at mange verdsetter en fast stilling som bussjåfør med gode betingelser, sier Ina Helen Østby, kommunikasjonssjef i Unibuss.


Lokker sommervikarer med aircondition


I tillegg til faste fulltidsstillinger, ser Unibuss etter deg som har busslappen og kunne tenke deg sommerjobb med aircondition.


– Sommermånedene byr på en fin jobbhverdag for sjåfører som er på utkikk etter sommerjobb. Det er ikke mange arbeidsgivere som kan lokke med sommerjobb med klimaanlegg, sier Østby humoristisk.


Som bussfører har man stort ansvar for å bringe kunder trygt frem, og Unibuss vil ha med de sjåførene som ønsker å bidra til en god reise også videre når sommeren er omme.


– Hos Unibuss er det gode jobbmuligheter. Vi gleder oss over at flere velger å reise kollektivt, og tar utfordringen med å rekruttere mange nok, gode nok nye bussjåfører på kort tid på strak arm! sier Østby.


Ansettelseskampanjen løper noen uker til. Gitt den pågående interessen og at Unibuss ansetter forløpende i ukene fremover oppfordrer Unibuss alle gode sjåfører med busslappen til å søke så raskt som mulig.


(Lever søknaden din på: www.recman.no/hrm/unibuss)


 

70 nye batterielektriske busser til Oslo neste år
(12.04.2018) 70 batterielektriske busser fases inn i drift i Oslo i 2019. En stadig grønnere kollektivtransport vil sette sitt preg på Oslo, som er europeisk miljøhovedstad neste år. Unibuss, Nobina og Norgesbuss skal anskaffe og kjøre de nye elektriske bussene på totalt 13 bussruter i Oslo. – Jeg er opptatt av å gjøre det attraktivt å reise miljøvennlig og la bilen stå. At vi i 2019 får hele 70 nye flotte elbusser på de tunge bussrutene i Oslo vil bidra til renere luft, mindre støy, og ikke minst en enda mer behagelig reise. Jeg gleder meg stort og dette blir en flott markering av Oslos år som Europas miljøhovedstad, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg.

På Europakartet
Som europeisk miljøhovedstad i 2019 vil Oslo vise frem et miljøvennlig kollektivtilbud der elbussene setter sitt preg på hovedstaden. Oslo vil neste år med sin storsatsing på elbusser, plassere seg på Europakartet. Denne bestillingen er stor i europeisk sammenheng, og Oslo får den største flåten av elektriske leddbusser i Norden. Med de seks elbussene som allerede kjører i pilot, vil Oslo i 2019 ha totalt 76 elbusser, hvorav 52 er leddbusser.


Utslippsfritt i 2028
I år feirer Ruter sitt tiårsjubileum, og konstaterer rekordmange reisende i inngangen til jubileumsåret. Hele 371 millioner påstigninger med buss, trikk, T-bane, tog og båt ble gjennomført. Det var en økning på 5,9 prosent, som også betyr færre personbilreiser og lavere utslipp. I løpet av de neste ti årene har Ruter som mål at kollektivtransporten i hovedstadsområdet skal være utslippsfri. Det innebærer en omlegging av alle busser, båter og spesialtransporten.– Ved å sette inn 70 elbusser i ordinær drift neste år, tar Ruter sammen med Unibuss, Norgesbuss og Nobina et viktig steg på veien mot en utslippsfri kollektivtransport. Dette er et resultat av en politisk satsing på miljøtiltak og en felles vilje til å få på plass fremtidsrettet og utslippsfri kollektivtransport raskest mulig. Å få flere elbusser i drift vil gi oss alle verdifull læring, og det trenger vi når vi fremover skal iverksette busskontrakter med 100 prosent utslippsfritt materiell, sier administrerende direktør i Ruter Bernt Reitan Jenssen.


Benytter endringsordrer for å øke innfasingshastigheten
For å etablere en større flåte med elbusser i Oslo og opparbeide nødvendig erfaring for alle involverte parter, har Ruter inngått avtale med Unibuss, Nobina og Norgesbuss. Hensikten er å bytte ut dieselbusser med elbusser raskere enn kontraktene tilsier ved å ta i bruk endringsordrer på eksisterende kontrakter. Startskuddet for elektrifiseringen gikk i november i fjor, da den toårige piloten med seks elbusser startet opp på linje 31, 60 og 74. Det er de samme busselskapene som er med på denne storsatsingen på elektriske busser.


Nordens største flåte med elektriske leddbusser
I løpet av våren 2019 setter Unibuss totalt 40 nye elbusser i trafikk i Oslo. Selskapet kjøper inn 30 elektriske leddbusser, som skal kjøre på linje 20, 21, 28, 34, 37 og 54 i Indre by i Oslo. Bussene skal lades på bussgarasjen på Alnabru.I tillegg anskaffer Unibuss ytterligere ti elbusser som settes inn på linje 74. På denne linjen kjører det i dag to elektriske busser i pilotdrift. Denne linjen blir dermed helelektrisk. Bussene skal fortsatt lades ved hjelp av pantograf, såkalt underveislading, på endeholdeplassene på Mortensrud og i Vika.– Unibuss kjører over 60 prosent av all busstrafikk i Oslo, og det er viktig for oss å jobbe for et bedre miljø i hovedstaden. Med denne betydelige satsingen, vil vi se en sterk nedgang i utslipp av skadelige avgasser. Vi har nå plassert Oslo tydelig på kartet som miljøhovedstad, sier Øystein Svendsen, administrerende direktør i Unibuss, som ser frem til et videre godt samarbeid med Ruter.


Mer elektrisitet på Norges mest brukte busslinje
Linje 31 har som Norges mest trafikkerte busslinje 50 000 passasjerer per dag. Norges to første elektriske leddbusser kjører mellom Grorud og Snarøya i dag, og i løpet av våren neste år kommer det etter planen 20 nye elektriske leddbusser på denne linjen. Disse lades på bussanlegget på Jernkroken.– I Nobina er vi både stolte og glade for å sette et enda grønnere preg på Oslo i samarbeid med Ruter. Oslo vil få den største flåten av elektriske leddbusser i Norden, og vi vil med denne satsingen på linje 31 tilby nærmere 50 000 passasjerer elektriske, stillegående og utslippsfrie reiser hver dag, sier Nobinas administrerende direktør Jan Volsdal.

Linje 60 blir helelektrisk
Norgesbuss vil sette inn ti elbusser på linje 33, 60, 62, 63 og 66 våren 2019. På linje 60 mellom Vippetangen og Tonsenhagen kjører det to elbusser i pilot fra før. Denne linjen blir nå helelektrisk, og bussene vil lade via pantografen på Vippetangen. I tillegg blir det depotlading på bussgarasjen i Persveien.

– Norgesbuss er godt fornøyd med at Ruter satser på elektrifisering av bussene i høyt tempo, og at vi får muligheten til å innføre ytterligere ti batterielektriske busser. Bussene er nullutslippsbusser og vil driftes med 100 prosent fossilfri elektrisitet. Dette gir et godt bidrag til mer miljøvennlig kollektivtransport, med lavere støynivå og en enda bedre kundeopplevelse, sier administrerende direktør Atle Rønning i Norgesbuss.

Elektrifisering billigere på sikt
Kostnadsrammen på å sette inn 70 elbusser med tilhørende infrastruktur er på inntil 850 MNOK i perioden 2019-2029. I denne summen ligger merkostnad for anskaffelse og drift av elbuss, infrastruktur til lading og strøm, i tillegg til omstillingskostnader knyttet til at ny teknologi tas i bruk.

Omlegging til utslippsfrie løsninger koster foreløpig mer fordi elbussene er dyrere å kjøpe inn. Dette kostnadsbildet er i kontinuerlig endring ettersom markedet kan tilby stadig bedre batterier med lenger rekkevidde til en stadig lavere pris. I rapporten «utslippsfri kollektivtransport i Oslo og Akershus» har Ruter beregnet at spesialtransporten kan bli utslippsfri i 2022, båtene i 2024 og hele bussflåten i 2028. Beregningene er basert på når kontrakter skal fornyes, kompetanse som kreves for å gjennomføre omstillingen, tilgjengelig utslippsfritt materiell på markedet, samt kostnader på materiell og infrastruktur.

Kontaktinformasjon
Byråd for miljø og samferdsel: Lan Marie Berg:
Kommunikasjonsrådgiver Kristin Stormo: 48 15 51 34, kristin.stormo@byr.oslo.kommune.no
Nobina: Adm.direktør Jan Volsdal: 92 84 38 35, Jan.volsdal@nobina.no
Norgesbuss: Adm. direktør Atle Rønning: 99 36 22 00, atle.ronning@norgesbuss.no
Unibuss: Kommunikasjonssjef Ina Helen Østby: 48 15 41 48, ina.helen.ostby@unibuss.no
Ruter: Kommunikasjonssjef Gro Janborg: 40 00 15 18, presse@ruter.no

 


Kontaktinformasjon
Kommunikasjonssjef Ina Helen Østby: 48 15 41 48, ina.helen.ostby@unibuss.no

 

 

 

 

Vår visjon

Best sammen - kundens førstevalg
Unibuss skal være en lønnsom, konkurransedyktig, resultatorientert og effektiv virksomhet.
Unibuss skal være den foretrukne arbeidsgiveren i bransjen.

Trafikksikkerhet

Unibuss AS har gjennom mange år arbeidet med trafikksikkerhet og bygget opp bred erfaring og dybdekompetanse innen trafikksikkerhet. Nullvisjonen for drepte og alvorlig skadde er bærebjelken for vårt trafikksikkerhetsarbeid.

Bærekraftig og samfunnsbevisst

Unibuss AS er en miljøbedrift som tar utslipp og forurensning på alvor. Vi har en miljøpolicy med tilhørende miljøhandlingsplan og ble et miljøsertifisert konsern i 2008.