Første elbuss-passasjer: «Jeg har ingen planer om å kjøpe ny bil»

Den første elbussen ble satt i rute på linje 74 klokken 06:49 søndag den 26. mai, og den første som gikk ombord var 23 år gamle Bharat Sharma. Han var på vei til deltidsjobben sin på Lambertseter sykehjem.

Del på facebook Del på epost

27. mai 2019 kl. 10.47

Emilie Mejlænder

- Jeg har nylig levert bilen min på vrakpant, og har ingen planer om å kjøpe en ny. Kollektivtransport er et stadig mer naturlig valg for meg. Elbuss virker ekstra bra fordi de er så miljøvennlig, stillegående og behagelig å sitte i, sier Sharma.

Lektorstudenten tar ofte 74-bussen, og har lagt merke til ladepunktene for buss på Mortensrud. Som passasjer nummer én på første elbuss i trafikk, fikk han blomster og boller av Unibuss.

- For en hyggelig start på dagen! Jeg lover å dele med de eldre når jeg kommer på jobb, smilte Sharma.

Elbussen er den første av i alt 70 nye elektriske busser som skal kjøre i Oslo i løpet av 2019. Ruter har sammen med operatørene Unibuss, Nobina og Norgesbuss gjennomført et pilotprosjekt med elbusser og tre ulike ladekonsepter. Nå er prosjektet satt ut i livet.

Det var Unibuss-sjåfør Ashraf Habib Ahmed som kjørte ut den første elbussen i ordinær trafikk grytidlig fra Mortensrud. Ahmed har jobbet i fem år i Unibuss, og nylig gjennomførte han elbussopplæringen. Han syntes det var stas å få sette startskuddet.

- Jeg liker å kjøre elbuss! Den første turen med ny elbuss gikk helt problemfritt, fortalte Ahmed.

Bussene som nå er satt i trafikk skal kjøre på linje 74, som betjener strekningen mellom Jernbanetorget og Mortensrud. I løpet av sommeren blir linjen tilnærmet helelektrisk ved at 12 av 13 busser vil være elbusser. Den siste bussen på linje 74 kjører på biogass.