Unibuss og Septer AS vant Mangfoldsprisen i Indre Øst

Unibuss og Septer AS har vunnet Mangfoldsprisens regionale kåring for Buskerud, Oppland og Hedmark. Nå er begge selskaper videre til nasjonal prisutdeling i september.  

Del på facebook Del på epost

24. juni 2019 kl. 08.05

Emilie Mejlænder

Unibuss har ansatte fra 50 ulike nasjonaliteter og har veletablerte rutiner for språkopplæring og tilpasning for ansatte med innvandrerbakgrunn. Unibuss har også et godt etablert samarbeid med læringssenteret og NAV.

At Unibuss Lillehammer har vunnet Mangfoldprisen er en veldig hyggelig melding å få, sier driftssjef i Unibuss Lillehammer, Magne Lindviksmoen. I Unibuss har vi et tverrkulturelt miljø og vi verdsetter mangfold på arbeidsplassen.

Mangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Det er Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) som er ansvarlig for utdelingen.

 

Sterke kandidater

– Det var mange sterke kandidater, men disse to virksomhetene hadde det lille ekstra som skilte dem ut som verdige vinnere, sier jurylederen for regionen.

I tillegg til Unibuss, vant Septer AS, som leverer juridiske tjenester. Juryleder og regiondirektør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, IMDi Indre Øst, Eva Khan sier at de totalt fikk inn 57 forslag. Av disse ble 8 nominert og gikk videre.

Unibuss har den desidert høyeste andelen arbeidstakere med innvandrerbakgrunn blant sine ansatte. Ved å ha innvandrere som ansikt utad, bidrar bedriften til normalisering av mangfold i det norske samfunnet. Bedriften strekker seg langt når det gjelder språkkrav og er åpne for at språkopplæring skjer underveis på jobb. Unibuss har dessuten et godt etablert samarbeid med læringssenteret og NAV, sier Khan. 

I juryen for region Indre-Øst satt Sigurd Tremoen (ass. fylkesmann), Birgit Aasgaard Jenssen (fylkessjef for nærig og nyskaping), Luisa Arango (Integreringspanelet), Gro Paulsen (akademikerne), Bjørn Lien (NAV fylke innlandet), Hang Hai (bedriftseier) og Inger Anne Speilberg (NAV Vest-Viken).

 

Nasjonal prisutdeling i september

Utdeling av de regionale prisene vil skje ved fremmøte hos vinnerne. Septer AS og Unibuss Lillehammer går nå videre til den nasjonale prisutdelingen og vil konkurrere mot vinnere fra hele landet. De nasjonale prisene deles ut på regjeringens integreringskonferanse 24. september i år. Her vil kunnskaps- og integreringsministeren avsløre hvem som ender opp på pallen og hvem som får den gjeveste nasjonale prisen.

 

Kontakt

IMDi: Pressetelefon 917 55 351 / presse@imdi.no

Unibuss: Kommunikasjonssjef Emilie Mejlænder: 99 47 58 89 / emilie.mejander@unibuss.no

For mer informasjon om Mangfoldsprisen: www.mangfoldsprisen.no