Unibuss valgte MAN for leveranse av 127 HVO-busser

Unibuss valgte MAN som leverandør av 127 HVO-busser til kjørekontraktene som omfatter områdene Vestre Aker, Nesøya og Bærum kommune.

Del på facebook Del på epost

30. juni 2020 kl. 08.46

Emilie Mejlænder

Unibuss og MAN Truck & Bus Norge har signert kontrakt for leveranse av 127 MAN Lion's City for å utføre oppdraget i anbudsområdet i Vestre Aker, Nesøya og Bærum kommune. Bussene som har forskjellig størrelser og består av busser på 12 meter, 14,7 meter og leddbusser. Alle bussene er tilpasset de rutetraséer som skal trafikkeres. Alle bussene vil driftes på syntetisk biodrivstoff HVO (Hydrogenert Vegetablisk Olje). HVO er fornybare plante- og dyrerester og gir opptil 90% mindre utslipp sammenlignet med konvensjonell diesel.

Unibuss overtok driften av de to kjørekontraktene i slutten 28. juni. Sommerruter tilsier at ikke alle busser starter opp i juni, men fra medio august vil alle 127 HVO-bussene fra MAN trafikkere rutetraseene i Bærumsregionen. De resterende 23 elbussene fra BYD vil trafikkere ruteområdet i Vestre Aker.

«Vi har hatt et godt samarbeid med MAN så langt og er imponert over at leveransen har gått som planlagt til tross for nedstengte fabrikker i forbindelse med koronakrisen,» sier administrerende direktør i Unibuss, Øystein Svendsen. «De nye bussene fra MAN som skal kjøre i Bærum har bedre kapasitet, og nytt for Bærum blir blant annet innføring av røde leddbusser. Vi ser frem til det videre samarbeidet med MAN,» sier Svendsen.

MAN er stolte og glade for at Unibuss valgte MAN-busser. Bussene er kjennetegnet med høy komfort og gode kjøreegenskaper. For sjåførene venter en godt utformet arbeidsplass som et tilrettelagt for at sjåfører skal kunne utføre sine viktige oppgaver med fremføring av passasjerer på en trygg og behagelig måte.

«Valget av HVO-busser for oppstarten i Bærum er nært knyttet sammen med Unibuss’ og vår oppdragsgiver Ruters klimamålsetninger. Unibuss er en aktiv pådriver for mer miljøvennlig kollektivtransport og er et av Norges mest miljøvennlige busselskap. HVO-drivstoff gir opptil 90% mindre utslipp enn konvensjonell diesel,» sier Øystein Svendsen.

 

Mer om bussene:

71 busser MAN Lion's City L LE, 14,7 meter buss med lavt innsteg og 49 sitteplasser

33 busser MAN Lion's City LE, 12 meter buss med lavt innsteg og 43 sitteplasser

23 busser MAN Lion's City GL, 18,75 meter leddbuss med 57 sitteplasser.

Hva er HVO-drivstoff

HVO som er Hydrogenert Vegetablisk Olje som er et biobasert drivstoff som utelukkende fremstilles av fornybare råvarer. Fornybare råvarer kan blant annet være vegetabilske oljer, animalsk fett, eller rester fra skogsbruk.